У Маріупольському вищому металургійному професійному училищі проведено відкритий урок за темою: "Нарізування метричної різьби мітчиками"

 20 січня в Маріупольському ВМПУ майстром в/н Олексієм Сиром'ятниковим був проведений відкритий урок за темою "Нарізування метричної різьби мітчиками".

 Під час уроку майстер продемонстрував учням групи 16 прийоми нарізування та різьблення. В свою чергу учні розповіли цікаві факти з історії розвитку різьбонарезного інструменту та продемонстрували креслення та технологічні карти, які вони зробили власноруч.

 Як практичне завдання учні повторили прийоми, які їм продемонстрував майстер на початку уроку та нарізали різьбу мітчиками на кулі, яку вони виготовили на попередніх практичних уроках.

ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» у святковому вирії Різдвяного дива

15 січня 2020 року на Донеччині у Краматорську відбувся IV Обласний фестиваль різдвяних традицій «Різдвяне диво».

Четвертий рік поспіль на святковому фестивалі колектив однодумців із ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» показують свій професіоналізм і командний дух, неперевершену творчість і оригінальність, щирість та щедрість.

Чи можливий успіх без командного духу? Можемо з упевненістю сказати, що ні, неможливий. За лаштунками підготовки до Обласного різдвяного  фестивалю завжди стоїть велика командна робота співробітників та здобувачів освіти із закладів П(ПТ)О. Саме робота у команді однодумців і професіоналів має вплив на позитивний результат.  За таким принципом працюють адміністративний, педагогічний та технічний персонал у Костянтинівському вищому професійному училищі.

В цьому році наша команда вирішила взяти участь у двох номінаціях «напої» та «десерти». Робота була інстальована у вигляді Різдвяного ярмарку із солодкою ялинкою, шишками, сніговиками, гарбузовими кексами, пряниками, пончиками, желейними колонами та справжньою зимовою ковзанкою від Костянтинівського ВПУ. Відвідувачі ярмарки мали змогу скуштувати справжній різдвяний пунш, узвар і всі представлені десерти від Костянтинівського ВПУ. 

       Робота колективу Костянтинівського вищого професійного училища зайняла почесне І місце у номінації «Десерти» та ІІ місце у номінації «Напої». За що нагороджена відповідними дипломами.

 

   15 січня 2020 року Державний навчальний заклад «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» взяв участь у традиційному щорічному обласному фестивалі «Різдвяне диво».

     Творча команда училища презентувала свою тематичну виставку у конкурсі на кращу Різдвяну страву в номінаціях: «Кутя» та «Десерти», а також представила майстер-клас з виготовлення янгола-мотанки.

 

     Майбутні кухарі, кондитери з наснагою і фантазією приготували улюблену українську обрядову страву - кутю різних регіонів нашої країни: київську, лемківську, одеську, житомирську, донбаську, закарпатську та полтавську. На столі «Різдвяні смаколики» красувалися духмяне імбирне печиво, барвисті пряники, хрусткі вафлі та ніжні меренги. Учні-офіціанти показали новітність у сервіруванні різдвяного столу та пригостили учасників і гостей фестивалю.

     За результатами конкурсу ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» нагороджено дипломами за зайняті перші місця у заявлених номінаціях.

 

 

Сторінка 1 із 341

MONnillcomsieneducnillnapnunillprofua bnillptoinuanillpedpressa